TRIJŲ KARALIŲ DIENA

ŠEŠĖLIŲ TEARO SPEKTAKLIS ”ISTORIJA APIE MARIJĄ IR JUOZAPĄ”

Kiekvienais metais sausio 6-ąją švenčiama Trijų Karalių diena, simbolizuojanti kalėdinio laikotarpio pabaigą ir saulės sugrįžtuves. Šįkart, minėdamos šią dieną, trys lopšelio-darželio „Lakštingala“ pedagogės – muzikos vadovė Natalija, ikimokyklinio ugdymo pedagogė Barbara ir logopedė Inga – pakvietė vaikus į šešėlių teatro spektaklį „Istorija apie Mariją ir Juozapą“. Ši istorija pasakoja apie Tris Karalius išminčius, kurie, vedini ryškios žvaigždės, atėjo pasveikinti gimusio Kūdikėlio ir įteikė jam dovanų: miros, simbolizuojančios pagarbą, aukso, simbolizuojančio Kūdikėlio gimimo neapsakomą vertę ir smilkalų, kurie mūsų sielas ir širdis priartina arčiau dangaus. Spektaklio pabaigoje visi supratome, kad pati didžiausia dovana – Jėzaus gimimas, kuris sušildė ne tik mūsų širdis, bet ir viso pasaulio, įžiebdamas vilties bei meilės žvaigždę. 

Bet šešėlių teatro aktoriams to neužteko! Siekdami tobulinti savo veiklos kokybę ir ieškodami naujų bendravimo ir bendradarbiavimo su socialiniais partneriais būdų bei sklaidos, šešėlių teatro spektaklį parodėme ir lopšeliuose-darželiuose „Smalsučiai“ bei „Coliukė“. Tikime, kad įvairiapusiškesnis bendradarbiavimas suteikia galimybes pedagogams įgyti patirties, efektyvinti vaikų ugdymo(si) procesą, plėtoti ugdomosios veiklos formas. Na, o vaikams atvežėme šiek tiek paslapties, žinių ir gerų emocijų.

Prieš atsisveikindami ir palinkėdami gerų metų, dar davėme užduotį: nupuošti Kalėdų eglutes ir surinkti visus kitus kalėdinius papuošimus. Štai tokia jaukia ir nuoširdžia gaida užbaigėme šventinį laikotarpį, širdelėse jau vėl šiek tiek ilgėdamiesi Kalėdų jaukumo ir šilumos, bet per daug neliūdėdami ir žinodami, kad mūsų laukia kitos smagios dienos!