„Sportas – sveikata ir energija“

Visus mokslo metus lopšelyje – darželyje „Lakštingala“, skiriame didelį dėmesį vaikų sveikatai, sveikatos kompetencijos ugdymui. Siekiame, kad vaikai pajustų, suprastų ir įsitikintų, kad sportavimas suteikia naudos žmogaus sveikatai, gerina tarpusavio santykius, suteikia daug džiaugsmo, pasitikėjimo savo gebėjimais. Puoselėdami jų norus, mes, pedagogai, rūpinamės vaikų fiziniu aktyvumu, grūdinimu, suteikiame žinių apie sveiką mitybą, rūpinamės tinkamu poilsiu, gera vaikų savijauta.

Puikus būdas, ugdyti vaikų sveikos gyvensenos įgūdžius bei įpročius, yra projektinės veiklos metodas, nes tai nevienadienis darbas, o nuoseklus ir tuo pačiu spontaniškas, įdomus ir kupinas kūrybinių ieškojimų procesas.

Taigi sveikatingumo savaitę pradėjome mankšta su mokytoja Aldona – “Judu ir sveikas esu”. Laikas prabėgo nepastebimai, o „Bitučių“, „Spinduliukų“ ir Saulučių“ grupių vaikai buvo linksmi, žvalūs ir smagiai nusiteikę.

Kiškučių“, „Nykštukų“, „Pūkelių“ ir „Aitvariukų“ grupių vaikučiai turėjo puikią progą susipažinti ne tik aktyviai sportuojant, bet ir puikiai leidžiant laiką lauke. Surengėme draugiškas varžybas, kurių metu vaikai ne tik lavino savo sportinius gebėjimus: vikrumą, greitį, akių – rankų koordinaciją, bet ir gebėjimus kritiškai mąstyti bei veikti komandoje. Vaikai rodė didelę iniciatyvą estafetėse ir žaidimuose, krykštaudami ir palaikydami vieni kitus.

Šią savaitę vaikai pažino įvairaus pobūdžio sporto šakas, turėjo galimybę netik jose dalyvauti, bet ir tapti savo komandų treneriais, pasidalinti savo turimomis žiniomis ( jas pademonstruoti) ir išklausyti draugų. Turėjo daug judesio, veiklos, smagių ir lavinančių užduočių, skatinančių budrumą ir reakciją bei žadinančių žvalią, džiaugsmingą nuotaiką! Dėl išskirtinio dėmesio skiriamo bendruomenės fiziniam aktyvumui skatinti bei kuriamos palankios aplinkos judėti, lopšelis – darželis “ Lakštingala” – pripažintas aktyvia mokykla.